T 085 064 06 40 E info@duurzaambedrijvenoverleg.nl

Beleef dan hoe het is om op de fiets naar het werk te gaan!

Geplaatst op 4 april 2019

Werk jij, inwoner van Gemeente Cuijk, bij een van de bedrijven in Nijmegen Zuid? Beleef dan hoe het is om op de fiets naar het werk te gaan!

Vanaf donderdagochtend 21 maart staan 8 e-bike’s en 2 speedpedelecs op bedrijventerrein Kerkenbos voor medewerkers van bedrijven in Nijmegen Zuid.
Woon je in Cuijk en werk je in Nijmegen Zuid, probeer dan deze e-bikes eens drie 3 weken uit.

Pak de fiets
Wethouder Harriët Tiemens sprak, namens de gemeente Nijmegen, de werkgevers en werknemers toe bij de start van de fietsstimuleringscampagne rij2op5. Twee van de vijf werkdagen met de fiets naar het werk, probeer het uit. ‘’Het is belangrijk goed na te denken over hoe en wanneer we naar ons werk gaan, zeker nu de werkzaamheden aan de Waalbrug gaan starten. Pak de fiets!”, adviseert de wethouder.

Deze Rij2op5-campagne is onderdeel van de aanpak om werkgevers en werknemers kennis te laten maken met gebruik van de fiets in woon-werk verkeer.
Alle werknemers van de BNZ-terreinen kunnen 3 weken lang gratis een e-bike uitproberen. Er is een pool van e-bikes en speedpedelecs (snelle fietsen tot 45 km; brommer of autorijbewijs en helm verplicht) beschikbaar. Deze zijn te reserveren voor drie weken via rij2op5.nl/BNZNijmegen. Ook kunnen werknemers (onder bepaalde voorwaarden) gebruik maken van een gratis OV-probeerkaart en een BNZ-deelauto voor zakelijke ritten. Pepijn van Dijk, de nieuwe ‘fietsambassadeur’ voor BNZ  werkt al 13 jaar in Nijmegen en ging tot voorheen altijd met auto. ‘’Ik woon van al mijn collega’s het verst van mijn werk, wel zo’n 30 kilometer, maar ik ga het fietsen uit proberen. De speedpedelec staat me echt aan”.

Fietsen maakt vitaler en blijer.
Fietsen is gezond en minder stressvol. Bij regelmatig gebruik is een fietser gemiddeld twee dagen per jaar minder ziek. File’s? Op de fiets rijdt de fietser met een grote glimlach iedereen voorbij. Wordt er ergens gewerkt aan de weg? Daar zigzagt de fietser mooi omheen! Eenmaal op bestemming aangekomen profiteert de fietser nog eens van het feit niet lang te zoeken naar een parkeerplaats.

Snelfietsroute Cuijk-Nijmegen
De snelle fietsroute MaasWaalpad sluit aan op een van de grootste werklocatie’s in de provincie Gelderland, Heyendaal. Ook fietsers naar bedrijven in Nijmegen Zuid hebben profijt van deze route. De fietsroute wordt 2,5 tot 4 kilometer korter en fietsers krijgen op de route zoveel mogelijk voorrang op autoverkeer. De route maakt gebruik van bestaande fietspaden waar dat kan. Bij Cuijk komt een geheel nieuw fietspad van de rand van het dorp naar de nieuw te bouwen fietsbrug over de Maas. Deze fietsbrug zal einde 2020 gereed zijn.

De campagne en e-bikeproef wordt mogelijk gemaakt vanuit Slim & Schoon Onderweg een programma van de regio Arnhem-Nijmegen.