085 064 0640 – BoxmeerSHC@bedrijventerreinvereniging.nl

Project ‘Camera in Beeld’

Nederland hangt vol met beveiligingscamera’s waarmee de politie haar voordeel kan doen. De politie is dit jaar daarom gestart met het project Camera in Beeld.

Dit project brengt alle particuliere camera’s met zicht op de openbare ruimte op een interactieve plattegrond in kaart. De politie hoopt met Camera in Beeld sneller en meer zaken op te lossen.

Veel ondernemers gebruiken camera’s voor het houden van toezicht en het beveiligen van hun panden en goederen. Ook steeds meer particulieren gaan hun eigendommen beveiligen met camera’s. De politie gebruikt in het dagelijks werk vaak camerabeelden om misdaden op te lossen. Om te weten waar camera’s geïnstalleerd zijn en wat zij ‘zien’, maakt de politie gebruik van een databank, genaamd ‘Camera in Beeld’. Met deze databank kan de politie nog sneller zien waar in de buurt van een misdaad (bijvoorbeeld een woninginbraak) zich camera’s bevinden die mogelijk beelden van de dader hebben. Hierdoor kunnen daders sneller worden gepakt.

De politie kan zien waar een camera hangt, maar kan geen beelden inzien. Hiervoor hebben zij toestemming van u nodig.

Wilt u meer informatie over het Project Camera in beeld of wilt u uw camera’s aanmelden? Dit kan door de klikken op deze link.